Huidige stand
€ 1.224.253,00

Vaste grond

Baptisten leggen voetpad aan naast modderweg

Onze actie draait natuurlijk om gezinnen, om kinderen en om ouden van dagen, en daarom kwamen die de afgelopen weken volop in beeld en werden ze aan het woord gelaten. Maar de weg naar al die afgelegen adresjes toe verdient ook een keer aandacht. Al was het maar omdat dit zijpaadje ons toch weer brengt bij waar het ons om gaat: het dienend werk van de baptistengemeenten in Moldavië steunen. 
 

Een huisje zien te bereiken betekende vaak eerst soppen door de modder, met hink-stap-sprongen plassen ontwijken, en af en toe zelfs hinkend terug moeten om een vastgezogen laars op te halen... En bij iedere voordeur klonk telkens hetzelfde liedje: laarzen uit. Om bij vertrek die weer met het nodige gehannes aan te trekken.
Welkom in winters Moldavië! In dat seizoen kan het landschap wit kleuren door sneeuw, maar de meeste dagen zijn regenachtig, met als gevolg dat onverharde wegen veranderen in blubberbanen.
Met de auto daarover heen was soms net zo moeizaam. Heel af en toe vond een chauffeur het zelfs nodig om in zijn achteruit vooruit te rijden: dat gaf meer grip op het wegdek. Slim bekeken, maar wel een wonderlijke ervaring voor de inzittenden: achteruit rijdend op je doel af...
Wat heeft deze omweg van worden nu vandoen met het werk van de baptisten? vraagt u zich af. Heel veel. Want in het dorp Budai hebben broeders en zusters van de plaatselijke gemeente ervoor gezorgd dat langs al die modderwegen een looppad kwam. Zodat (schoolgaande) jeugd, ouderen die slecht ter been zijn en moeders met kinderen de nodige kapriolen worden bespaard.
Nee, dít kerkpad loopt niet linea recta richting de kerk, al zullen lopers het gebouw zeker passeren. Hier is sprake van belangeloze dienstbaarheid en reken maar dat dit indruk maakt op bewoners. Van zo’n pad gaat spráke uit, elke dag opnieuw. Eromheen fluistert een boodschap, iedere keer dat iemand erover loopt: dankzij de kerk kregen we vaste grond onder de voeten. 
Mooi aanknopingspunt trouwens, om al wandelend over door te praten...

Steun de kerken in Moldavië
Doneren via de bank? IBAN: NL67 INGB 0002 9707 00 | Apeldoorn
Help de kerken helpen
Doneren via de bank? IBAN: NL67 INGB 0002 9707 00 | Apeldoorn

Contact

RD-actie:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
T.n.v. RD-actie te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

India - 2018
Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van