Huidige stand
€ 1.224.253,00

Een miljoen

RD-actie voor Moldavië sluit af met een recordbedrag als opbrengst

Geregeld las ik de cijfers van de eindstand hierboven verkeerd. Dacht ik dat er honderdduizend stond. Maar het staat er toch echt: één miljoen, en zelfs meer dan dat. Een uniek resultaat in de geschiedenis van RD-acties, waar we reuze blij mee zijn. Blij vooral omdat we de baptisten in Moldavië niet zuinig, maar royaal mogen helpen bij hun mooie werk onder arme landgenoten.
 

Wie een beetje heeft meegeleefd met de gezinnen, met de opa’s en oma’s, de kinderen en eenzame bejaarden die de afgelopen weken langskwamen op deze pagina, die weet hoe groot de nood is onder deze achterblijvers in Moldavië. Want dat zíjn ze: hulpbehoevende achterblijvers in een land dat leegloopt.
Maar we gaan hier niet herhalen wat eerder is beschreven, zo’n 45 keer (dat is het aantal keren dat deze pagina verscheen). Wie alles nog eens terug wil lezen, die bezoekt de website, want daar zijn teksten en foto’s terug te vinden.
We gaan hier ook niet wikken en wegen over de vraag hoe het toch kan dat deze actie zoveel opbracht. Toegegeven, dat is de afgelopen tijd meermalen gebeurd: hoe kan dit? Zelf houd ik het erop dat een mix van grote herkenbaarheid en aangrijpende ontluistering zijn werk heeft gedaan in de harten van ons bevoorrechte mensen in Nederland. In een voor ons herkenbaar Europees winterlandschap wordt kou geleden, en dat hakt erin, want wij voelen dan aan den lijve het verschil tussen hen en ons.
Misschien maakte dát het verschil met andere acties, maar al is het anders, één ding mogen we zeker ook weten én hier belijden: God heeft de actie willen zegenen. Achter ieder verhaal, hoe aangrijpend ook, en in elke foto, hoe aansprekend die ook was, mochten we als het ware het watermerk van Gods zegen zien. Hij zorgde voor die vruchtbare wisselwerking tussen lezer en tekst, voor die wonderlijke stille communicatie die zich in menige huiskamer voltrok. 
Daarom: op deze slotpagina past ons dankbaarheid. Jegens u, gevers en adverteerders, want u bracht dit bedrag bijeen. Maar dat gezegd hebbend, kijken we vervolgens samen één kant op en zijn we  dankbaar voor wat Gód gaf.    

Foto boven: De symbolische overhandiging van de opbrengst, maandag. Van links naar rechts: redacteur Ab Jansen, Dorcas-directeur Leo Visser en Allard Selles, manager bij Hulp Oost Europa. Foto's hieronder: impressies van de slotbijeenkomst, maandag 2 maart, met bestuursleden van Dorcas en Hulp Oost Europa.

 

Steun de kerken in Moldavië
Doneren via de bank? IBAN: NL67 INGB 0002 9707 00 | Apeldoorn
Help de kerken helpen
Doneren via de bank? IBAN: NL67 INGB 0002 9707 00 | Apeldoorn

Contact

RD-actie:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
T.n.v. RD-actie te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

India - 2018
Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van